Atbara_3_Mellan.png

Hem Tjänster Inspiration Lär dig mer Kurser Om oss Pressrum Kontakt

Nyhetsarkiv

Maskros: Känner du mig?

Nu vet vi lite mer om det så kallade eländiga ogräset, maskrosen. Den har nog fler fördelar än vad de flesta känner till.

Bekanta gärna dig lite mer med maskrosen och läs mer här.

Mars 2013

Grönt kort

Bekanta dig med begreppet ”Grönt kort” i grönytearbete och trädgårdsanläggning. Läs mer här.

Mars 2013.

Trädgårdsprogrammen är nu klara för våren 2013

Dagarna blir nu längre och det står inte på förens det är dags att börja förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Vi är gärna med och stöttar dig i dina trädgårdsambitioner. Vi är nu glada att presentera vårens olika kurser och dess innehåll för våren 2013.

Vi kör två favoriter i repris; kurs i trädbeskärning och ympning av fruktträd. I höstas fick vi en förfrågan från en av våra beskärningskunder om vi inte kunde tänka oss att köra en kurs i hur man kan komma igång och skapa sig en egen köksträdgård. Sagt och gjort, vi erbjuder nu en helgkurs den 9-10 mars av grundläggande karaktär, ”Skapa din köksträdgård”. En odlingskurs för dig som odlar eller vill börja odla din egen mat på en liten yta. Läs mer om den kursen och de andra kurserna samt hur du anmäler dig här.

Januari 2013

Beskärnings- och ympningskurs 2013

Datum för beskärnings- och ympningskurs är nu fastställda enligt följande:

Beskärning-grundkurs den 23 – 24 mars 2013.

Beskärningskurs-påbyggnad den 6 april 2013.

Ympningskurs den 13 april 2013.

Detaljerad information om dessa kurser kommer senare, men vill du lämna en intresseanmälan redan nu är du välkommen att skicka den till oss. När vi sedan vet mer så kontaktar vi er.

September 2012

Att beskära på rätt sätt

Det enda du kan påverka på ditt träd för att det ska vara säkert och fortsätta må bra, är rätt snitt vid beskärning. Vi är glada att erbjuda denna beskärningskurs tillsammans med en mycket kunnig handledare. Det är Hans Bill som kommer att leda oss framåt till de rätta snitten. Han har mångårig erfarenhet inom beskärning och trädvård. Kursen, som omfattar både teori och praktik, kommer att hållas i en inspirerande och avslappnande miljö! Fullt kursprogram och information om anmälan finner du under fliken ’Beskärningskurs’. Välkomna till Bockgården!

Januari 2012

Lär dig ympa

Vi är glada att Rättvikarnas och många andras ”trädgårds Olle” hjälper oss på Bockgården att över en helg lära oss mer om ympning. Du är också välkommen att lära med oss i en  inspirerande och avslappnande miljö! Fullt kursprogram och information om anmälan finner du under fliken ”Ympningskurs”.

                                                                                                             December 2011

Jordkällare och hönshus

I år renoverade vi en gammal jordkällare på Bockgården, dränerade, byggde hönshus och skaffade höns. Det blev 6 hönor och två tuppar av rasen hedemorahöns. Så här långt fungerar den nyrustade jordkällaren, dräneringskanaler och det nya hönshuset bra. Vi väntar med spänning hur det kommer att fungera under vårens snösmältning!

 

Naléns Byggtjänst och Mases spräng och mark står bakom renoveringen av jordkällaren och dränering. Johan Uhlås står bakom hönshusbygget. Vi tackar dem och alla andra som har hjälpt till på ett eller annat sätt. Bilder finns på Bockgårdens facebook grupp.

December 2011

 

 Copyright 2015 Naturbruket Siljan